Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да су држава и послодавац у обавези да радницима обезбеде боље услове рада, заштиту и безбедност на раду.

„Влада Србије ову годину је прогласила Годином безбедности и здравља на раду, на иницијативу ресора којим руководим, управо наглашавајући важност безбедног рада. Сваки радник мора да се врати својој породици здрав на крају радног дана. Да би тако било, држава и послодавац су у обавези да грађанима обезбеде боље услове рада, заштиту и безбедност на раду“, рекао је Ђорђевић приликом посете Хајнекен пивари у Новом Саду, а поводом Међународног дана безбедности и здравља на раду.

Амбасадор Холандије у Србији Хенк ван ден Дол, који је такође био у посети пивари, истакао је да су здравље и безбедност запослених камен темељац успешног и одрживог пословања, саопштио је Хајнекен.

„Својим примером, Хајнекен показује да је компанија која се залаже за одрживо пословање које позитивно утиче на запослене, њихове породице и локалну заједницу чији је део“, казао је он.

Директор компаније Хајнекен у Србији Никос Зоис нагласио је да је безбедност запослених компанијски приоритет.

„Наш крајњи циљ је једноставан – радно окружење без иједне незгоде. Поносни смо на резултат од више од 600 дана без иједне повреде на раду у нашој пивари у Новом Саду. Наставићемо да инвестирамо у здравље и безбедност“, поручио је Зоис.

У складу са стандардним безбедносним процедурама министар, градоначелник и амбасадор погледали су видео „Правила која спашавају живот“ који је обавезан за све посетиоце Хајнекен пивара, након чега су обишли производни погон и имали прилику да разговарају са запосленима и увере се у високе стандарде безбедности овог глобалног произвођача пива.

Оставите Коментар