Дванаестогодишњи дечак Слободан Стојановић, кога су 1992. године кољачи Насера Орића зверски мучили и масакрирали само зато што је био Србин, мора постати симбол страдања свих Срба! Од његове страшне судбине треба направити ‘српску Ану Франк’.

Ово поручује режисер Драгослав Бокан који наглашава да је страшно то што само мали број људи у Србији данас уопште зна ко је био Слободан Стојановић. И баш зато, прича о његовом мучеништву треба да уђе у све уџбенике, апелује Бокан.

Запамтимо му име

Познати режисер каже да име Слободана Стојановића, кога је зверски мучила и убила Албанка Елфета Весели, сви ми треба да запамтимо.

  • Слободан Стојановић треба да буде као Ана Франк. Јевреји кроз Ану доживљавају сву емоцију страдања јеврејске дечице која су гушена, клана, силована, убијана, малтретирана, понижавана… Зашто ми Срби не можемо да запамтимо име Слободана Стојановића? Једног лепог, на сликама насмејаног дечачића који је са родитељима избегао из свог села које је било уништено од стране муслиманске војске и који се током ноћи вратио у село да спасе свог псића… Тада је ухваћен, мучен и зверски убијен. Имао је само 12 година и био је крив само зато што је био Србин! – рекао је Бокан, а потом описао шта се десило ратног јула 1992. године.
  • Слободан је у том тренутку имао само 12 година. Њега су стравично мучили… Прво му ломе обе ножице. То су дечје, малене ножице, које злотвори ломе и кидају. Секу му онда уво. Злотвори, људске звери слушају те крике и смеју се грохотом! Слушају плач и молбе детета у којима Слободан тражи да му опросте, да га пусте, говори да ништа није скривио, да је невин. Они се на све то само смеју… Тај смех је подједнако страшан као и сечење ува, као и кидање дечјих ногу. И онда реше да га обележе као Србина, као хришћанина, јер га тако третирају… Не као људско биће, не као дечака, не као неког ко је дошао по своје куче. Не, он је Србин и зато је крив и зато мора бити зверски убијен! И они њему онда урезују крст на стомаку, секу му стомак у облику крста. Онда је, на крају још и преклан и пуцано му је у главу. Секла га је и преклала Елфета Весели, припадница ‘армије’ Насера Орића, која је за тај злочин добила неку смешну казну на нивоу саобраћајног прекршаја… – испричао је Бокан.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Нема никакве осуде

Према његовим речима, Елфета Весели и поред свега није доживела осуду међу Бошњацима, да се људи згрозе када је виде, да је се одрекну…

  • Не! Они њу и данас третирају као жртву некакве српске пропаганде. И она се понаша као хероина! Та жена монструм, која малог Слободана убија тамо пред другима који се смеју и саучествовањем сви заслужују најмање казну… Имамо и Насера Орића, који је командовао тим злочинцима и који је данас слободан. Смешка се, шета, држи лекције, коментарише ‘Гранд’… Његови војници, убице најгоре, третирају се као ратни ветерани, као хероји. Живе најнормалније и нико им никада није судио за злодела… А ми, Срби, не памтимо ни име нашега Слободана Стојановића! Е, баш зато истина о том малом несрећном дечаку мора да постане оно што је Ана Франк код Јевреја. Не као призив освете, већ као призив правде, да се такав злочин никада више и нигде не понови – нагласио је Бокан.

Добила 13 година затвора

Елфета Весели, која је 1992. у подручју Зворника зверски мучила и убила Слободана Стојановића, осуђена је на 13 година затвора. Првостепеном пресудом била је осуђена на десет година, али је Апелационо веће Суда БиХ повећало казну.

Елфета Весели је током рата у БиХ била у јединици Насера Орића. После рата је отишла у Швајцарску код брата Мухамеда, где је остала све док Тужилаштво БиХ у новембру 2015. године није упутило захтев за изручење.

Швајцарске власти су Елфету испоручиле БиХ тек у марту 2017. године.

Екипа Informer.rs

Оставите Коментар