Председник Владе Републике Србије Александар Вучић председавао је данас седници Одбора за подизање споменичког комплекса Стефану Немањи на којој је одлучено да ће тај комплекс бити подигнут на углу улица Kнеза Милоша и Немањине.

Реч је о месту где се некада налазио део зграде Министарства одбране, који је срушен у агресији НАТО 1999. године, саопштила је владина Kанцеларија за сарадњу с медијима.

Одбор је донео одлуку и о расписивању међународног конкурса за споменички комплекс Стефану Немањи. Одлуком је одређена и висина новчаних награда за учеснике конкурса: прва награда ће износити 6.000.000,00 динара, друга 3.000.000,00 динара, трећа 2.000.000,00 динара, док ће сви остали учесници за своје радове добити 100.000,00 динара.

Учесницима конкурса биће омогућено да предложе решења која ће предвидети да у новом споменичког комплексу буде сачуван део старе зграде Министарства одбране, који је дело архитекте Николе Добровића.

На седници Одбора формирана је конкурсна комисија, чији је задатак да припреми међународни конкурс, који ће Влада Републике Србије објавити током маја ове године. На челу комисије се налази Никола Селаковић, а чланови су академици Љубомир Максимовић и Светомир Арсић Басара.

Извор: Танјуг