Српска Пореска управа успешно је одбранила пријем „пореске управе“ тзв. Косова у Интра-европску организацију пореских администрација (IOTA).

  • То је одлична вест за Србију и још једна потврда да смо успели да и на овај начин потврдимо нелегитимност тзв. косовских институција. Наиме, доказали смо да се ништа на силу и без договора са званичним Београдом не може постићи – наводи се у саопштењу министарства финансија.

Додаје се, да је трајна политика Србије проналажење компромисног и трајног решења за питање Косова и Метохије, али и да је неопходно поштовање међународног права.

Делегацију Пореске управе Републике Србије у Бриселу чиниле су директорка Драгана Марковић и главна контакт особа за IOTA Снежана Илић, које су се успешно избориле са овим питањем, те „пореска управа“ тзв. Косова није примљена у ту значајну међународну организацију, каже се у саопштењу.

Генерална скупштина IOTA одржана је у периоду од 1. до 5. јула 2019. године, а о чланству се одлучивало тајним гласањем.

Пореска управа Републике Србије је чланица ове организације од 2002. године од када активно учествује у њеном раду.

IOTA је организација која пружа подршку и помоћ земљама чланицама у унапређењу њихових пореских администрација.

Њена мисија је, објашњавају у министарству, да пружи широк форум за дискусију о практичним пореским питањима, промовише сарадњу између пореских администрација у европском региону, идентификује добру праксу и охрабри њену примену, као и да подржи развој пореских администрација земаља чланица, у складу са њиховим посебним потребама.

IOTA, додаје се, тренутно има 44 чланице.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here