Сви ватрогасци-спасиоци који су данима бранили села од пожара на северној Евији, и тиме стекли поверење и захвалност мештана, добили су од њих икону Богородице као поклон.

Мештани су одлучили су да је поклоне Влади Племићу, руководиоцу ове акције у Грчкој.

  • Владо Племић, заменик начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације је као најбољи међу најбољима, по ко зна који пут у својој вишедеценијској каријери, предводио српске ватрогасце, делио савете, бринуо о њима даноноћно и спремио за безбедан повратак својим кућама и породицама у Србији – наводе из Министарства унутрашњих послова.
  • Много вам хвала на помоћи и нека Девица Марија буде са вама у сваком тренутку. Монокарија Евије, 8-8-2021. – гласи посвета исписана у знак захвалности нашим ватрогасцима-спасиоцима из Србије који данима гасе пожар у Северној Евији, у селу Авгариа.

А после 5 дана мукотрпне борбе са ватреном стихијом и локализације пожара на северној Евији, наши храбри ватрогасци су се одлучили да још једном покажу своју хуманост и да нам осветлају образ.

Сви као један, као и на терену, заједничким снагама донирали су и предали храну Грчкој православној цркви.

  • Браво за ове момке, поносни смо на вас и са нестрпљењем вас очекујемо код куће – наводи се на Фејсбук страници Сектора за ванредне ситуације.

Српски ватрогасци кренули су данас пут Србије, а Хеликоптерска јединица би из Грчке требало да стигне у недељу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар