Српска Десница незаустављиво политички напредује на југу централне Србије. И у Бујановцу је конституисан Oпштински одбор Српске Деснице за чијег председника је јавним гласањем присутних 110 делегата једногласно изабран Зарије Митић, а за његовог потпредседника Милан Јовановић. Председник Српске Деснице Миша Вацић поздравио је све присутне делегате и симпатизере Српске Деснице у Бујановцу, окупљени народ и функционере:

„Наша политичка борба у најудаљенијим општинама Србије има за циљ привредни опоравак нашег народа кроз пројекте едукације пољопривредника, помоћи малим и средњим предузећима и интензивном проналажењу модела за подстицај наталитета и здравог васпитања омладине. Залажемо се за побољшање социјалне политике и за општи пораст животног стандарда грађана, већу стопу запослености и пораст зарада и то равномерно у свим крајевима Србије. Српска Десница неће дозволити да југ буде незаслужено заобилажен у смислу донација и државних субвенција, сматрамо да ваша и суседне општине заслужују много бољи третман од досадашњег. Сведоци смо да је у Прешеву цео одбор ЈС супио у редове Српске Деснице, а овде у Бујановцу већински део одбора, и то искључиво јер су људи препознали капацитет и искрене намере Српске Деснице према овом региону. Лично са својим сарадницима ћу се свим снагама потрудити да се заустави неприродна подела на тзв. богати север и тзв. сиромашни југ Србије. Сви смо ми овде у нашој земљи равноправни и заслужујемо исте услове за развој и просперитет. Када дође на власт, Српска Десница ће то и доказати делима“- закључио је Миша Вацић.

Пре обраћања председника Вацића говорио је и председник ОО Српске Деснице Бујановац Зарије Митић који је истакао да је борбу Српске Деснице за останак младих људи у својој средини и бригу о породици и селу прихватио као искрену и додао да ће се са својим сарадницима залагати за спровођење економског програма Српске Деснице као најбоље националне опције на нашој политичкој сцени. Ми ћемо пружену руку Мише Вацића одужити напорним радом да бисмо постали део владајуће структуре у Бујановцу, јер народ увек препознаје искрене патриоте и националне борце.
Скупу у Бујановцу обратио се затим и координатор Српске деснице за Врањски округ Дарко Филиповић уз констатацију да је политика Српске Деснице конципирана стратешки и дугорочно и да представља темељ будућег развоја округа када постане власт.

„Наш приоритетан задатак када будемо одлучивали о судбинама наших комшија и пријатеља биће убрзан развој комуналне и саобраћајне инфраструктуре без које нема економског напретка. Уз исправне српске домаћине југ централне Србије има изгледа за квалитетнију будућност и стога позивам људе да се определе за Српску Десницу која одговорно стоји иза својих обећања и одличних програмских начела за развој нашег краја и читаве земље.“, закључио је Филиповић.

Оставите Коментар