Одбојкашки репрезентативац БиХ Милош Поповић изјавио је да он и други чланови тима из Републике Српске сигурно неће играти против тзв. Kосова у Новом Пазару, уколико би се обистиниле најаве председника Савеза Алије Фатића.

Фатић је недавно, након што је објављено да ће одбојкашице Србије 17. јула играти пријатељски меч против Азербејџана на Палама, најавио такву могућност, без консултација са играчима и Управним одбором.

„Желим, пре свега, да нагласим да сам спортиста и да ми је криво што се све ово дешава, али сам морао да реагујем. Kровни савез је састављен од савеза РС и ФБиХ и ја, као и отприлике 60 одсто чланова А селекције, у репрезентацији БиХ, представљам матични савез и Републику Српску. Зато сигурно никада и ни у ком случају не бих играо против самопроглашеног Kосова, а у разговору са колегама схватио сам да сви играчи српске националности размишљају исто. Србин сам, не признајем независност Kосова и тачка. Питам се на шта би личила та репрезентација уколико не би играли играчи из Српске“, рекао је Поповић за Глас Српске.

Подсетимо, недавно су два фудбалера Црне Горе српског порекла одбили да играју против тзв. Kосова, такође је и тадашњи тренер Љубиша Тумбаковић одлучио да не седне на клупу у том мечу.

Оставите Коментар