Градоначелник Шапца би требало да зна, да нема више неупућених грађана Србије, а поготово не у Шапцу, који би насели на нову причу месаревог сина о томе, како је у најтежим тренуцима по све нас, ето војска Србије, неком мајка, а некоме маћеха!? И гле чуда, у званичној изјави на једном новом београдском опозиционом порталу (са очигледно старим намерама из исте медијске кухиње), “шверцерски је истранжирао” нову медијску обману, како Војска Србије није хтела да му уступи 300 војничких кревета за импровизовану болницу у борби против корона вируса!?

Додаје даље у истом тексту, “дични градоначелник Шапца, како му није јасно зашто министар одбране ВС шири мржњу у овако тешким временима”… Успут се хвали, како су тај проблем ипак успели сами да реше, а тиме и смештај лакше оболелих од короне вируса?! Додаје и то, да су му после пет дана одговорили из Генералштаба Војске Србије да због “недостатка капацитета нису у могућности да позитивно одговоре на ту молбу”?! На крају, Зеленовић лицемерно спомиње да их “непремостиве политичке разлике у овом тренутку не би требало да одвајају њега и министра одбране”…

Рече Зеленовић и то, да су купили 120 кревета све са душецима, па би ваљало размотрити могућност да му се додели нека велика медаља за учињено, можда и због тога што је шабачке пензионере оставио без икакве помоћи у храни, јер његов Кризни штаб, још увек тек разматра могућност како то да одради, док су у Београду волонтери спаковали и поделили 173.000 поклон – пакете тешке 8 кила хране за најстарије суграђане!

Ипак, истина овог случаја је мало другачија и само још једном потврђује двоструко лице једног те истог човека, који је са поплавом стигао у фотељу градоначелника, а кога ће поплава гласача сигурно отерати тамо одакле је и дошао… “У Душанов шешир политичких заморчића”…

Истине ради, Војска Србије је у званичном саопштењу рекла оно што је Зеленовић свесно прећутао, “да војничке кревете расподељујемо тамо где то нареди републички Кризни штаб за сузбијање болести COVID-19. Зато смо одбили захтеве за креветима Зрењанина, Прокупља, Чачка и Шапца.

Срамно је што градоначелник Шапца Небојша Зеленовић покушава да Војску Србије прикаже као пристрасну или као организацију која има различит приступ различитим градовима. Зеленовић није рекао да у Шапцу Војска Србије обезбеђује Општу болницу и герантолошку установу и да је на услузи свим грађанима.

Тражимо од градоначелника да се уздржи од политике у време борбе против вируса и да Војску Србије поштује као што је поштују сви грађани Србије којима служи”.

На ово коментар није потребан. Градоначелник Шапца ваљда зна: Не може да се постиди онај који образа и нема!

Е. Е.

Оставите Коментар