Компанија „Ростех“ објавила је снимак првог лета модернизованог хеликоптера Ка-226Т. То је први руски хеликоптер чија је конструкторска документација у потпуности дигитална, навели су у корпорацији.

Тестирања Ка-226Т се врши у Националном центру за производњу хеликоптера „Мил и Камов“. Хеликоптер је приказан на Међународном авио-космичком салону 2021, а међународну премијеру ће имати на авиосалону „Dubai Airshow 2021“ који ће бити одржан 14-18. новембра.

Главна особина новог хеликоптера – адаптација на летове на великим висинама, што донекле асоцира и његов радни назив „Алпинист“.

Нови хеликоптер има побољшане аеродинамичке карактеристике, док је труп направљен од савремених и лаких материјала. Ка-226Т је добио нов ротор и главни редуктор, а инсталиран је и систем за гориво који је заштићен од удара и хаварија.

Хеликоптер има савремени систем пилотско-навигационе опреме, а опционо се може уградити и систем за кисеоник ако су у питању летови на већим висинама.

Хеликоптер има коаксијалне роторе, односно пар ротора монтираних један изнад другог на концентричним осовинама, они су исте осе ротације, али се окрећу у супротним смеровима. Овакви ротори омогућавају да се боље управља хеликоптером, да се постигне велика брзина подизања, као и могућност полетања са локација које се налазе на великој надморској висини, приметили су у компанији „Ростех“. Такође, хеликоптер може да лети изнад мора и да слети на палубу чак и малих пловила.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар