Сједињене Америчке Државе пребациле су 200 војника из Ирака на североисток Сирије, јавила је телевизија „Сирија ТВ“.

Како се наводи, војници су хеликоптерима пребачени у базу Ел Шадади у Хасеки, као и на нафтно поље „Омар“ и налазиште гаса „Конико“ у провинцији Дејр ел Зор.

Од 2014. године Сједињене Америчке Државе и њихови савезници спроводе војну операцију у Сирији и Ираку против терористичке групе ДАЕШ, с тим што у Сирији делују без дозволе власти те земље.

Бивши амерички председник Доналд Трамп обећао је још током своје предизборне кампање да ће повући трупе из ове земље и најавио је то у децембру 2018. године. Међутим, после је одлучио да део војске остави да чува нафтна поља, чији приходи иду Сиријским демократским снагама, савезницима САД.

Званичне власти Сирије ове поступке сматрају окупацијом.

1 KОМЕНТАР

  1. Da nazalost Americka okupacija se nastavlja u Siriji ali bi medije nacionalist.rs trebalo da se pozabavi nasim domacim problemima jer juzna Srbija Kosovo i Metohija je Nato EU vojskom okupirana teritorija 1999-2021+ i vojnoj okupaciji se nevidi kraja zahvaljujuci svim proizdajnickim vladama Srbije od zlocinackog svrgavanja Slobodana Milosevica.
    Od 2011-2021+ Aleksandar Vucic sve cini da urusi Ustavni poredak drzave Srbije protivustavno pregovarajuci sa albanskom OVK i okupatorom juzne Srbije u Briselu.

    Sa takvom izdajnickom politikom Aleksandra Vucica Srbiji nisu potrebni veci neprijatelji.

    Srbija mora da ustane protiv izdajnicke vlasti Aleksandra Vucica kao i celokupne izdajnicke opozicije Srbije.

    Izuzeci su patriotske partije Srbije koje zele da okoncaju Nato EU vojnu okupaciju juzne Srbije Kosovo i Metohije ulaskom Srbije u vojno tehnoloski ekonomski savez sa ODKB kao rasporedjivanjem Ruskih vojnih baza po celoj teritoriji juzne Srbije Kosovo i Metohije a okupator i albanska OVK moraju biti trajno proterani sa celokupne teritorije juzne Srbije Kosovo i Metohije ili vojnom silom unisteni za sva vremena.

Оставите Коментар