На годишњој конференцији за медије руском председнику Владимиру Путину један новинар поставио је питање – када планира да се ожени и киме? Ово питање покренуло је приче о Путиновом венчању са Алином Кабајевом.

Фото: Profimedia
Фото: Profimedia

Шеф Кремља осмехуно се на питање одговоривши да свакако у будућности планира да поново стане на луди камен.

– Као пристојна особа мораћу то да урадим пре или касније – одговорио је Путин.

Фото: Profimedia
Фото: Profimedia

Светски медији сада пишу да његова наводна дугогодишња девојка Алина Кабајева (35) постаје нестрпљива и да жели да зна када ће се њих двоје венчати.

Ко је Алина Кабајева?

Кабајева је једна од омиљенијих жена у Русији, а она више од једне деценије није повезивана ни са једним другим мушкарцем.

Фото: Profimedia
Фото: Profimedia

Спекулише се да је Путин више од једне деценије у вези са бившом ритмичком гимнастичарком Алином, која је сада шеф велике медијске куће у Москви. Прича се чак да пар има и тајну породицу, што Кремљ категорички пориче.

Наводну везу Путина и Кабајеве је открио таблоид „Московски коресподент“ који је у власништву некадашњег Путиновг КГБ колеге, шпијуна Александра Лебедева.

Фото: Profimedia
Фото: Profimedia

Кабајева од 2014. води „Националну медијску групу“, након што је дала оставку на место посланице у руском парламенту.

Алина се ретко појављује у јавности, а и сама понекад воли да мало подгреје спекулације. Тако је једном приликом изјавила да је пронашла човека којег „веома воли“ одбијајући да каже његово име.

Кабајева пориче да има децу, иако су је једном приликом усликали са два дечака, за које је после тврдила да су јој нећаци. Последњих година наводи се и да јој је ботокс променио лични опис.