Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да Хашим Тачи председнику Француске Емануелу Макрону није рекао шта стварно мисли.

Вучић је, замољен да прокоментарише изјаву Тачија да је пренео Макрону да је Приштина за мировни споразум са Београдом, казао да је то чуо од њега и пре две, или три године.

„Спреман је за мировни споразум у којем би ми признали независно Kосово. То је као да ја изађем и кажем да сам спреман за фантастичан споразум са ЕУ и да нам пребаце 15 милијарди евра, а да ћемо ми признати да ЕУ није ништа погрешила у протеклих 18 година. Он то каже као да треба да будемо срећни да нас признају. Kога ћете да признате, шта причате. Ми смо призната земља у УН, па нама твоје признање не треба“, поручио је он.

Вучић је рекао да нема проблем када разговара са неким ко је реалан и рационалан, а да је Тачи Макрону рекао само оно што воли да чује.

„Није рекао што стварно то мисли. Ми када се видимо кажемо једно другом ‘добар дан, како сте, лаку ноћ’, ‘што сте урадили ово или оно’. Оно што смо некада имали да се виђамо једном недељно, па и месечно, више од годину дана нема, осим што се видимо на међународним конференцијама, где успут ја њему кажем „немојте да измишљате глупости око тровања“, а он мени нешто слично, и то је то“, пренео је он додајући да нема никаквог помака, нити разговора ни иза затворених врата.

Вучић је казао да му је Макрон рекао да би желео да Европа посредује и дође до решења око косовског проблема.

Оставите Коментар