Пресрећан Победио сам! Хвала богу, све је прошло, чувам синчића и чекам да ми се сваког часа породи жена, која је негативна на коронавирус, рекао нам је Матић, који не зна како се заразио

Хвала богу, све је прошло, победио сам, излечен сам од короне, нису ми била нападнута плућа, а јуче сам цепао и дрва! Седим код куће и чекам да се супруга породи.

Ово је поручио у разговору за Kурир инжењер Немања Матић (38), први Србин излечен од короне, који ради у селу Паковраће на изградњи ауто-пута Прељина-Пожега и који је оздравио након десет дана болничког лечења.

Матић, који је пре нешто више од две недеље са инфективног одељења чачанске болнице пребачен на Инфективну клинику у Београду, за наш лист из Чачка каже да не зна како се заразио, као и да нема индиција да је заражен од колега Kинеза с којима ради у селу Паковраће, с обзиром на то да нико од њих није боравио ван Србије.

  • Нисам био у контакту са странцима, мени је клинац био болестан и мислио сам да сам од њега нешто добио. Можда сам у продавници зарадио коронавирус, бога питај где. Претпрошлог уторка сам се пробудио у дневној соби, имао сам бол у грлу, температура је кренула да ме обара и бол у мишићима. Отишао сам у Чачак у болницу и сутрадан увече, кад је тест показао да сам позитиван на вирус, пребачен сам у Београд – рекао је Матић, с који смо разговарали телефоном и није желео да објављује своју фотографију.

Он додаје да се ниједног момента није бојао, као и да је собу делио са једним цимером који је имао симптоме упале плућа.

  • Мене су тестирали у понедељак, па у среду опет и оба теста су била негативна, а изашао сам у петак. Kод куће ћу остати у карантину наредних 14 дана, и то је ради превентиве. Било ми је боље још од прве терапије коју сам добио у Чачку. Прочитао сам четири књиге за десет дана у болници. Није ми било пријатно због супруге, која је у деветом месецу трудноће, и због детета које има 19 месеци. Њен тест је негативан. Она се налази код моје сестре у Београду, која је докторка на Институту Дедиње и која је у карантину зато што је била у контакту са мојом супругом. Морам да напоменем да нико од људи са којима сам био у контакту нема симптоме – нагласио је Матић.

Више се бринуо, како је рекао, за супругу и дете него за себе, с обзиром на то да је супруга, кад се разболео, била у Чачку, у који су се недавно тек доселили из Београда због његовог посла.

Оставите Коментар