Докторка Рејчел Левин могла би да постане прва трансродна особа именована на савезну функцију ако буде одобрена од стране америчког Сената.

Новоизабрани председник Џо Бајден најавио је да ће именовати хирурга из Пенсилваније, докторку Рејчел Левин, на место помоћника министра здравља у Одељењу за здравље и социјалне услуге у својој предстојећој администрацији.

  • Др. Рејчел Левин ће донети стабилно вођство и суштинску стручност која нам је потребна да људи прођу кроз ову пандемију, без обзира на њихов поштански број, расу, веру, сексуалну оријентацију, родни идентитет или инвалидитет, и задовољиће потребе јавног здравља наше земље у овом критичном тренутак – рекао је Бајден у изјави.

Током своје богате каријере докторка Рејчел Левин се сусретала са великим бројем осуда и напада.

Најмање једна јавна личност критиковала је Рејчел након закона усвојеног у Северној Каролини којим се налаже да људи користе јавно купатило које одговара полу који им је уписан у листи рођења.

„Питање: Ви сте у јавном тоалету и ова особа улази. Шта радите?“ бивши конгресмен Ален Вест написао је тада на Твитеру, приложивши Левинову фотографију.

Њен прелазак са Ричарда на Рејчел био је спор, смишљен и пун истраживања. Почела је да посећује терапеута пре око 20 година. Пре отприлике 13 година почела је да пушта косу, која је сада дуга и коврџава, и јавно се категорисала као трансродна жена пре десетак година. У почетку је то рекла члановима блиске породице.

У својој каријери њен примарни фокус била је епидемија опијата која је достигла ниво кризе у Пенсилванији, али и широм земље. Залагала се за побољшање здравствених услуга за припаднике ЛГБТ и јавно говорила на скуповима и универзитетама.

Номиновање Рејчел Левин сигнализира важност борбе против пандемије коронавируса за Бајденову администрацију. Као главни хирург државе Пенсилванија, била је на челу државне борбе против пандемије, понекад се суочавајући са тешким критикама, и директном трансфобијом конзервативаца у њеној држави.

Оставите Коментар