Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су припремни радови за изградњу фонтане на платоу код Цветног трга почели ових дана као и да ће сама изградња трајати до краја фебруара у зависности од временских услова.

Он је навео да је инвеститор је Град Београд, односно Секретаријат за комуналне и стамбене послове, а донатор компанија „Водавода” д.о.о. Мионица.

– Фонтана ће бити површине четрдесет квадратних метара, а биће састављена од две целине. Једна је плато са вертикалним млазевима између којих може и да се пролази, а друга се састоји од камених кубуса и пет малих базена различитих димензија са плитком водом. Фонтана је пројектована као преливна, а млазнице ће бити у три реда са по шест, пет и четири млазнице које ће бити постављене наизменично. Режим рада предвиђа могућност подешавања висине млазева од 30 до 120 центиметара – прецизирао је Весић.

Он је посебно нагласио да ће се ова јединствена фонтана налазити искључиво на бетонском делу Цветног трга.

– То је веома важно јер на тај начин неће бити угрожено дрвеће и постојећа зелена површина – истакао је заменик градоначелника.

Оставите Коментар