Истрага бруталног убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића (57) при крају је – незванично сазнају „Новости“. Полиција је прикупила одређен број доказа, а остало је да се сачекају резултати још неких вештачења. Када све то буде комплетирано, биће поднета и кривична пријава на којој ће се наћи конкретна имена најмање двојице осумњичених.

Претпоставка је да је убица дошао до зграде Огњановића на мотору, а да се после ликвидације удаљио аутомобилом тамне боје. Двоточкаша је возила друга особа, односно саучесник. Индиције до којих је дошла полиција говоре да је могући починилац С. С., који се недуго после злочина и сам нашао на мети професионалних убица, али је преживео напад. Наводно, мотор је возио његов друг, иначе рођени брат једног од вођа навијача Црвене звезде, који га је довезао до зграде где је живео Огњановић.

А сазнања су да полиција има на уму и ко је наручилац овог злочина, сазнаје се незванично. За сада се предистражни поступак води против Н.Н. лица.

Да подсетимо, у сачекуши која се догодила 28. јула око 20.30 сати када је Огњановић са својим сином Петром ишао ка стану у којем живи, убица је из прикрајка чекао да види Огњановићима леђа, а онда запуцао у њиховом правцу.

Како су резултати обдукције показали, он је у њега тада испалио чак седам метака.

– Убица је чекао да Огњановић прође, јер је највероватније мислио да је адвокат наоружан и да би када би га приметио запуцао у његовом правцу. Када су Драгослав и његов син Петар прошли и били довољно удаљени да егзекутор може да запуца, он је, користећи пригушивач, како не би скренуо пажњу на себе, испалио у њиховом правцу неколико хитаца – седам је погодило старијег Огњановића, док је један окрзнуо његовог сина – каже извор упознат с истрагом.

Огњановић је сигурно праћен неколико недеља пре ликвидације. Убице су тада већ добро научиле које су његове навике и планови, што показује и чињеница да су га убили непуна два месеца након што се са супругом преселио на нову адресу у Улицу Антифашистичке борбе на Новом Београду. Плаћеник је добро знао и где су сигурносне камере и успео је да их заобиђе, наведено је раније.

Драгослав Миша Огњановић био је један од најпознатијих београдских и српских адвоката кривичара.

Током каријере био је учесник у великим броју медијски најпраћенијих случајева у Србији.

Иза себе је имао три брака, у првом браку са Нинославом (1962) је добио сина Петра. Други брак са мисицом Наталијом Михић склопио је 2007. године, са којом је имао сина Михајла, а развели су се 2014. године. Од 2017. године био је у браку са бившом мисицом Сањом Папић, са којом је имао ћерку Лару.