Полицијски хеликоптер који је виђен изнад Дорћола, насеља у центру Београда, надгледа спровођење одлуке владе Србије о забрани кретања после 20 часова, потврђено је Спутњику у МУП-у Србије.

Подсетимо, због коронавируса, председник Србије, Александар Вучић, је у недељу увео ванредно стање на територији читаве наше земље. Обустављен је рад школа, вртића и факултета, организована је настава на даљину. Затворени су гранични прелази за све, осим за дипломате и грађане Србије.

Од среде је на снази полицијски час од 20 часова до 5 ујутру, што значи да нико не може да буде на улицама, а потпуна забрана кретања уведена је за особе старије од 65 година у урбаним срединама и за особе старије од 70 година у сеоским.

Влада Србије апелује на све грађане да одложе обавезе и остану у својим кућама да би се спречило ширење коронавируса.

За више информација можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут“ (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите.

Оставите Коментар