Синоћ је у Београду одржан трећи по реду протест опозиције окупљене око Савеза за Србију, на коме су се поред страначких обележја појавиле и заставе у дугиним бојама које су изазвале општу пометњу међу демонстрантима.

На синоћњем прототесту опозиције у Београду десило се нешто крајње занимљиво везано за ставове оних који су се представљају као организатори истог.

Народрна посланица Двери Марија Јањушевић Недић је приликом оглашавања путем друштвених мера изнела два потпуно контрадикторна става. Наиме, она је на свом „Фејсбук“ профилу објавила вест у којој се хвалила како им пристижу и гејеви, те да се и „они окрећу против Вучића и њихове Брнабићке.“

Фото: Printscreen
Фото: Printscreen

Убрзо затим, пошто је величање „ЛГБТ“ популације изазвало незадовољство код грађана, Јањушевићева се поново огласила путем друштвених мрежа. Она је тада упркос изјавама чланова иницијативе „Не давимо Београд“ да су носили заставе са дугиним бојама и транспаренте са натписима „Трансфобија је насиље“ и „Хомофобија је насиље“, тврдила да су људи који носе поменуте заставе провокатори  који су инструисани од стране власти. По њеној  тадашњој изјави, сви они који су носили поменуте заставе су дошли на протест са циљем да исти дискредитују.

Фото: Printscreen
Фото: Printscreen

Овакав наступ Јањушевићеве  је само још један од  показатеља да су Двери одавно изгубиле националну свест, и да се сада воде само дневнополитичким интересима.