Имајући у виду у каквој се ситуацији налази цео свет потребно нам је јединство народа и свих битних фактора у нашој држави. Наша обавеза је да помогне нашој држави у борби против корона вируса. Власт на свим нивоима у Србији даје свој максимум.
Данас није лако бити ни на челу општине, града, неке државне установе а камоли на челу Владе Србије или државе. Народ очекује брза решења. Kод дела народа попушта стрпљење.
На срећу, 98 одсто становника Србије поштује све владине мере за време ванредног стања. Најдисциплинованији део нашег становништва су они који су најугроженији – наши драги пензионери. Укупно 92 одсто пензионера у Србији поштује владине мере.
Треба сваки дан да кажемо велико хвала свим здравственим радницима у Србији, било да је реч о докторима, медицинским сестрама или другим запосленима у здравству. Овом приликом осуђујем и болесне нападе на поједине докторе и истакнуте стручњаке, који сметају само зато што су пореклом са подручја Босне и Херцеговине и што воде рачуна о свом изгледу.
Болесни мозгови, да ли је могуће да Вам сметају доктори који су свакодневни ангажовани у заштити здравља целог народа?
Такође, осуђујем и саопштења појединих опозиционих странака који позивају да се сваки дан у време ванредног стања старији од 65 година пуштају сваки дан да се крећу по сат времена или више. Осуђујем зато што се на тај начин у овим тешким недељама за Србију на тај начин директно угрожава здравље то јест животи оних који су за време свог радног века градили нашу државу. Зато молим грађане Србије, да слушају владине мере, да остану код куће ових недеља сви они који морају, било да је реч о изолацији или старијима од 65 година.
Велико хвала свим грађанима који показују своје јунаштво и бригу о својим породицама, комшијама и другим грађанима.
Свака част свим волонтерима у Србији! Свака част запосленима и у здравству, војсци, полицији, безбедносно обавештајним службама и свим другим државним и локалним институцијама. Свака част државном руководству!
Велико хвала свим државама које су нам помогле у овим тешким тренуцима почев од Kине и Русије и свих других који су дали свој допринос да се помогне Србији. И ми смо помогли као држава коме смо могли.
Сада молим грађане Србије за солидарност и јединство!
Сада је тренутак по ко зна који пут у нашој историји да покажемо ко смо и шта смо. Желим да као држава и народ из ове пошасти изађемо са што мање последица. Досадашњи број преминулих и оболелих од короне ме јако забрињава, али оно што ми је драго је што смо као држава на време одреаговали и применили све потребне мере у циљу очувања здравља и живота наших грађана.
Србија и у овим тешким тренуцима показује да није само регионални лидер. Развијеније и веће државе могу слободно да се угледају на нашу Србију како се поступа у тешким тренуцима и како се води рачуна о здравственом систему једне државе и ове и свих претходних неколико година.
И ако будемо послушни и јединствени и пре свега мудри и солидарни пребродићемо и борбу са овим невидљивим непријатељем и онда крећемо у даље борбе и изазове и у поновно економско подизање наше државе.
Сетиће се наши потомци како смо се борили сваки дан. А историја ће славити оне који су водили и изнели ову борбу против корона вируса!
Драги грађани Србије, будимо јаки и сложни сада када је тешко!
Предаја није опција! Само борба и слога и јединство!
Угљеша Мрдић

31.март 2020. године

Оставите Коментар