У Србији је забележен први смртни случај од последица корона вируса.

Премијерка Србије Ана Брнабић саопштила је данас на конференцији за медије да је педесетдеветогодишњи мушкарац из Кикинде преминуо од корона вируса.

  • Мушкарац је добио корона вирус од човека чији син је био у Милану. Тај човек се у овом тренутку бори за живот. У име Владе и председника Србије Александра Вучића желим породици и најближима да изразим саучесће – рекла је Брнабић.

Због коронавируса, председник Србије, Александар Вучић, је 15. марта увео ванредно стање на територији читаве наше земље. Обустављен је рад школа, вртића и факултета, организована је настава на даљину. Затворени су гранични прелази за све, осим за дипломате и грађане Србије.

Од 18. марта у 20 до 5 ујутро уводи се полицијски час, нико не може да буде на улицама, а потпуна забрана кретања уведена је за особе старије од 65 година у урбаним срединама и за особе старије од 70 година у сеоским.

Влада Србије апелује на све грађане да одложе обавезе и остану у својим кућама да би се спречило ширење коронавируса.

За више информација можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут“ (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите.

Leave a Reply