Пре два дана у ријалитију „Задруга“, Миљана Кулић физички је насрнула на Јовану Томић Матору којој је задала ударац у пределу лица и самим тим јој нанела повреде. Она је ушла у сукоб и са осталим такмичарима овог ТВ формата, а одмах након тога је дисквалификована.

Прича о насиљу бивше такмичарке додатно се подгрејала када је у јавност пуштен снимак на коме Кулићева прети свом бившем дечку Лазару Чолићу Золи.

  • Биће ти кичма сломљена. Кунем ти се у Жељка, дабогда ми умро ако лажем. Сутра зови свог менаџера нека ти спреми девет хиљада евра што ми дугујеш. Тијанин момак је убио дечка због Тијане, да убије још једног боли га д*пе, биће ти убијена и мајка – говори Миљана на снимку који можете погледати на видеу испод:

Подстакнута поменутим догађањима, редакција портала Србија Данас ступила је у контакт са адвокатом Стефаном Јокићем.

Учесница ријалитија јавно је претила бившем дечку убиством, као што сте видели у снимку, да ли је целокупна ситуација довољна за подношење кривичне пријаве?

  • У оваквим ситуацијама посматра се лице које је изложено претњама и насиљу. Полази се од његовог субјективног осећаја. Уколико је угрожена сигурност неког лица претњом да ће напасти на живот или тело тог лица или њему блиског лица, постоје услови за подношење пријаве. Такође, претње насиљем могу бити и елементи других кривичних дела, посебно из области против слобода и права човека и грађанина.

Уколико Лазар Чолић поднесе тужбу пријаву против Миљане Кулић, како она може бити кажњена?

  • За угрожавање нечије сигурности казна може бити новчана или до годину дана затвора – истиче саговорник.

Пред камерама националне телевизије упућене су претње и одиграло се насиље… Ко треба да реагује у оваквим ситуацијама?

  • Јавни тужилац по службеној дужности треба да покрене поступак против лица које угрожава туђу сигурност. Истакао сам да све зависи од субјективног осећаја жртве претњи. Уколико он страхује или се осећа угрожено, онда ту постоје елементи за реаговање. У нашој земљи постоје институције којима се може обратити и које ће сходно томе реаговати – каже Јокић.

Наш саговоник, такође, истиче да је у оваквим ситуацијама од изузетне важности и фактор – ко је упутио претњу угроженом лицу. Уколико узмемо у обзир да се психичко здравље Миљане Кулић увек доводило у питање, њеним поступцима се мора приступити на другачији начин.

Реакција надлежних институција је изостала након што је продукција ТВ Пинк-а санкционисала бившу задругарку, а по тврдњама нашег саговорника кључни су поступци и изјаве оштећеног лица. Да ли ће Миљана Кулић бити законски кажњена и да ли ће Лазар Чолић Зола поднети тужбу против ње, остаје да видимо…

Оставите Коментар