На информацију о привођењу оца Јована Пламенца реаговао је председник Нове српске демократије, Андрија Мандић. Он верује да данас сви православни хришћани у Црној Гори снажно подржавају оца Јована Пламенца и осуђују неосноване нападе на њега.

„Отац Јован Пламенац је обављајући свештеничку дужност радио само оно што му његова служба налаже и желио да на достојанствен и прикладан начин обиљежи гробно мјесто једног великог Владике наше свете Цркве који долази из његове чувене и славне породице. Ко ће други бринути о гробовима наших предака и значајних личности наше Цркве ако не свештенство, а поготово је у обавези то да уради онај свештеник коме је тај архијереј и предак“, наводи се у реаговању лидера НСД.

Мандић истиче да је Отац Јован Пламенац за подухват рестаурације и обнове гробног места владике Арсенија Пламенца имао још пре годину дана благослов блаженопочившег митрополита Амфилохија и он је тај посао радио одговорно и предано.

„Они који не схватају како тај процес тече користе тренутну ситуацију да осуде оца Јована који је само наставио дјела нашег Митрополита Амфилохија који је у току своје службе проналазио, обнављао и опојао многе оронуле гробове и расуте кости наших предака да би нова покољења знала за њих“, додаје Мандић.

Замерати оцу Јовану и осуђивати га због тога могу само злонамерни или незнавени. А ми сви треба да се запитамо да ли би се и Митрополит Амфилохије овако обрушио и осудио нашег доброг оца Јована Пламенца као што су то данас урадили многи.

„Знам да би неки вољели да се он бави другим послом, посебно оним који тражи свакодневно уплитање у туђе позиве, а Бог види колико је било узвишено и пуно љубави, дјело оца Јована Пламенца. Зато он има нашу пуну подршку и уз њега, вјерујем, данас стоји сав његов вјерни народ„, саопштио је у реаговању Андрија Мандић, председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта и закључио:

„Захтјевам да се одмах пусте на слободу отац Јован Пламенац и његов син, и да се са дискриминацијом према њима одмах прекине од стране полиције.“

Оставите Коментар