Омладина Црне Горе из ноћи у ноћ наставља да широм државе, на истакнутим местима, црта црногорске тробојке из времена краљевине Црне Горе. Нема града, а чак ни насеља, да тробојка није украсила макар један зид.

Редакцији Borba.me се јавио велики број грађана који су због цртања тробојки под којима су се борили наши преци, позивани на информативни разговор.

Последњи у низу који је позиван на саслушање у полицији је и Данило Вукадиновић из Подгорице, до чијег записника о саслушању је дошла редакција Borba.me.

Фото: borba.me

Вукадиновић је један од младића који је цртао тробојку у Толошима.

Он је полицијским службеницима објаснио да је црногорску тробојку нацртао преко пута гробља јер је сањао покојног деду, који је био велики Црногорац и који му је у сну рекао да треба да нацрта тробојку преко пута гробља како би могао да је гледа. Казао је да је морао да испуни то што му је деда, који се борио под том тробојком за слободу Црне Горе, поручио у сну.

Казао је да није имао намеру да унесе било какву узнемиреност у јавност, већ само да испуни обавезу према деди.

”Нацртао сам тробојку због љубави према Црној Гори коју волим више него ови Мирашеви патриоти”, стоји у записнику о саслушању.

Оставите Коментар