Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас раднике на Савском тргу и захвалио им јер, како је истакао, раде велики посао за Србију и историју.

Весић је радницима који раде на уређењу трга, али и онима из Москве који раде на постављању споменика Стефану Немањи донео доручак што је уједно била и прилика за разговор о важности и значају посла који раде.

  • Овај трг и споменик ће овде остати вековима и сви ћемо бити поносни зато што смо учествовали у томе. Свако од нас је дао неки свој допринос и једног дана ћемо са поносом моћи да кажемо да смо учествовали у томе да Србија после више од 800 година добије споменик Стефану Немањи и дивно уређен трг – рекао је Весић.

Навео је да је статуа Стефана Немање постављена и додао да се споменик од уторка више неће моћи видети јер ће потпуно бити затворен скелом унутар које ће се изводити радови.

  • Прво ће се радити на полирању, па на патинирању како би све било готово до средине децембра и споменик потпуно завршен – рекао је Весић.

Подсетио је да се на Савском тргу гради нова канализациона црпна станица, наводећи да је ноћас изливена плоча тако да је та станица грађевински завршена.

  • Сада ћемо моћи да кренемо да радимо поплочавање трга, а опрема ће се током наредних месец и по дана уносити у канализациону црпну станицу како би она почела са пробним радом већ у децембру и преузела функцију коју је имала претходна канализациона црпна станица – појаснио је Весић.

Прецизирао је да је до сада на Савском тргу засађено 120 нових стабала, а да ће их укупно бити око 250.

Навео је да се у једној улици у близини, према Балканској улици, тренутно уређује урбани џеп и да су током радова пронађене коцке старе дуже од једног века које ће, додао је, бити очишћене и постављене око самог споменика Стефану Немањи.

  • Уместо да буду тамо, сакривене, сада ће бити око самог споменика и додатно га улепшати – рекао је Весић.

Захвалио је свим радницима на Савском тргу и истакао да никаквом платом не може да се плати посао који раде јер је то, истакао је, велики посао који се ради за Србију и историју.

Оставите Коментар