Поводом Међународног празника рада – 1. маја, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да је политика Владе Србије од 2014. године, а којом се и данас води, изградња модерне, јаке и економски јаке државе у којој њени грађани имају обезбеђена сва права, у складу са законом, као и велике могућности за напредак у сваком смислу, јер како каже, без задовољних радника, нема ни успешне државе.

Ђорђевић је честитао радницима и послодавцима њихов дан и истакао да у Србији радничка права никада нису била на вишем нивоу.

  • Поносан сам што могу да кажем да смо заштитили раднике и њихова права, обезбедили повећање плата и сваког дана ослушкујемо њихове потребе трудећи се да и у овим тешким и изазовним тренуцима за нашу земљу пронађемо начин да им изађемо у сусрет и њихов положај подигнемо на виши ниво. Ми морамо да наставимо да радимо даље и да сваког дана будемо све бољи. Као што је наш председник Александар Вучић, представљајући програм „Србија 20-252 рекао, плате у Србији биће све веће, положај радника све бољи – рекао је Ђорђевић.

Министар је нагласио и да ће се Влада Србије трудите да врати српске држављане из иностранства, као и да обезбеди посао, уколико то желе, онима који су дошли током епидемије корона вируса.

  • Верујем да ћемо успети у овој мисији, да се опоравимо од рецидива прошлости и опоравимо нашу земљу. Не смемо посустати након борбе против непријатеља COVID-19, већ морамо још јаче и боље наставити да се боримо зарад наше Србије – истакао је Ђорђевић.

Оставите Коментар