Иако смо екипа славне традиције, клуб који поносно носи име града деценијама, никада нисмо играли на карту реномеа, већ смо увек инсистирали на равноправном, фер и уравнотеженом третману и само захтевали да нас посматрају као и друге. Веровали смо да опоравак клуба може да се оствари само напорним радом, константним улагањем, добром селекцијом и квалитетним наступима.

Међутим, упркос томе, већ дуже време смо жртва у најмању руку спорних судијских одлука, неуједначеног критеријума и бројних „случајних“ грешака. До сада се, верујући у случајност, нисмо жалили тим поводом, већ смо покушавали да одговоримо још бољим и квалитетнијим наступима на терену, чувајући дигнитет и господство.

Ипак, дешавања на утакмици РФK Новог Сада и Шајкаша из Kовиља, народски речено, прелили су чашу и натерали нас не само да се запитамо да ли је у питању намера и очигледна тенденција, већ и да реагујемо саопштењем после онога што се не може назвати другачије него отвореном, неприкривеном, а сумњамо и диригованом KРАЂОМ.

Наиме, арбитри на овом сусрету признали су погодак гостију из очигледног и евидентног офсајда, што су судије након меча и признале, а РФK Нови Сад брутално оштетили тако што му нису признали чист погодак (стрелац Бајат) и прећутали очигледан пенал у корист домаћина.

Да ли постоји намера да се, упркос евидентном квалитету, РФK Новом Саду онемогући пласман у виши ранг – хоће ли намерне грешке људи покрај терена обесмислити сате рада, тренинга и улагања? Ако је тако, позивамо челне људе фудбала да нам то отворено и директно кажу, па да знамо на чему смо. Ако није тако, позивамо их да најоштрије казне судије спорног меча и да спрече оваква дешавања у прошлости, како би одлучивао фудбал и знање, а не закулисане радње и лоше намере. Такав сценарио био би у интересу свих, а не само РФK Новог Сада.

Такође, овим путем обавештавамо јавност да ће председник РФK Новог Сада и адвокат Горан Kараџић поднети кривичне пријаве адекватном органу због, како сумња, малициозне арбитраже на овом сусрету и злонамерног приступа како би се директно утицало на резултат сусрета.

Увек за фудбал, увек против неправде!

РФK Нови Сад 1921