Урош Kалуђеровић, иначе блиски рођак Мила Ђукановића, данас око 12 часова немилосрдно је напао свештеника Мирка Вукотића, који се од силине ударца песницом у лице, једва одржао на ногама.

Поводом овог инцидента реаговала је црквена општина Никшић, чије саопштење преносимо у целости:

  • Урош Kалуђеровић је ничим изазвано пролазећи поред никшићких свештеника Слободана Јокића, Остоје Kнежевића и Мирка Вукотића, упутио низ увреда и псовки, позиве на прогон и линч СПЦ и њеног свештенство и верника, користећи најприземније псовке.

Свештеник Вукотић му је пришао ближе рекавши: „Извини брате да ли се познајемо, и који је разлог таквог агресивног понашања?“ Уместо одговара, поменуто га је лице песницом снажно ударило у пределу лица, од задатог ударца свештеник се једва одржао на ногама и његове наочаре су одлетеле под оближње возило. И на код овог чина нападач је наставио да упућује претње и псовке удаљујући се у правцу градске капеле.

Бројни грађани, који су се случајно затекли на лицу места су били затечени и изразили своју спремност да сведоче о овом срамном догађају. О овом криминалом чину, нападу на свештеника – службено лице СПЦ обавештена је полиција, која је привела пресупника у просторије ЦБ, саопштили су из Црквене општине Никшић, додајући да је једностраног и непромипљени чин оваквог доношења Закона без дијалога и сагласности Цркве произвео смутњу, подигао тензије у друштву у Црној Гори.

Поједини представници власти су својим изјавама и оптужбама Цркве, да Црква подстиче немире и насиље и позива на грађанску непоскупност, у ствари створили атмосферу у којој је нормално и пожељно насрнути на православног свештеника. Иначе, свештеник Мирко Вукотић, парох кочански, потиче из угледне црногорске породице која је Црној Гори кроз њену историју дала значајне личности. Очекујемо оштру и недвосмислено осуду овог срамног чина о председника државе, Владе и града Никшића, поручују из никшићке Црквене општине.

Оставите Коментар