У Казању је одржана презентација првог модернизованог бомбардера „тупољев“ Ту-22М3М.

Бомбардеру су усавршене перформансе и способан је да се креће брзином до 2.300 километара на сат. Може да достигне висину од 13.000 метара и покрива растојање од 6.000 километара. Како се наводи, бомбардери Ту-22М3М моћи ће да носе суперсоничне ракете, као и нове крстареће ракете Х-32, а поседују и вештачку интелигенцију.

Сада са већим резервоарима овај модел бомбардера моћи ће да носи своје крстарец́е ракете 2.410 километара. Први лет новог бомбардера планиран је за  септембар.

Russia rolls out latest Tu-22M3M supersonic strike bomberhttps://defence-blog.com/aviation/russia-rolls-latest-tu-22m3m-supersonic-strike-bomber.html

Posted by Defence Blog on Thursday, August 16, 2018

На представљању авиона за кога кажу да ће бити ноћна мора за Американце, присуствовали су сви запослени који су радили ња његовом усавршавању, као и командант Далеке авијације Ваздушно-космичких снага Русије Сергеј Кобилаш

„Могућности ове летелице изненађују и далеко превазилазе све њене аналоге у свету. Ова машина има вештачку интелигенцију“, рекао је командант далеке авијације Ваздушно-космичких снага Сергеј Кобилаш и председник Татарстана Рустам Миниханов и генерални директор „Тупољев“ Александар Коњихов.

Авиони ће од наредне године почети да стижу у фабрику ради дубоке модернизације.

„Ваздушно-космичке снаге Русије добиће модернизоване бомбардере Ту-22М3М 2021. године, саопштио је председник „Уједињене корпорације за производњу авиона“ Јуриј Слусар.

The upgraded Tu-22M3M will perform its test flight in August:

Posted by TASS on Thursday, July 19, 2018

Казањску фабрику за производњу авиона је посетио командант далеке авијације Ваздушно-космичких снага Сергеј Кобилаш.

Извор: kurir.rs

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here