Русија више нема либерални, американизовани устав који јој је наметнуо Борис Јељцин након што је тенквоима разорио сопствени парламент.

Русија је добила фактички нови Устав у којем се наглашава: преци су нам оставили „идеале и веру Бога“.

Русија је измењеним основним законом Русима признала статус државнотворног народа који је у саставу њеног многонационалног савеза равноправних народа.

Русија је уставном нормом забранила свако отуђивање своје територије, па Јапан може да заборави на четири јужна Курилска острва, а Немачка на Калињинград.

Русија сада има Устав у којем је брак дефинисан само као савез мушкарца и жене.

Русија је уставно уздигла децу и бригу о деи и породици у врхунски приоритет државне политике.

Русија је уставном нормом азбранила свим својим званичницима – од шефа државе и министара до последњег судије и тужиоца – да имају двојно држављанство, стални боравак у било којој другој држави и рачуне и драгоцености у страним банкама.

Централна изборна комисија РФ објавила је на основу 90 одсто пребројаних гласова на уставном референдуму да је излазност била 64,99 одсто, а да се за уставне промене изјаснило 77,93 одсто.

Против је било 21,27 одсто.

Москва је промењени устав подржала са 65,9 одсто.

Један од разлога оваквог исхода уставног референдума је и то што је измењеним највишим законом РФ омогућила Владимиру Путину да се 2024-те поново кандидује за шефа државе.

Већини у Русији је, очигледно, јасно да је земља са Путином у сигурним рукама и на добром путу.

Оставите Коментар