Лекари у Русији позивају да се не претерује са набавком антивирусних лекова.
Они тврде да је боље да их грађани уопште не купују без препоруке стручног лекара.

Kад су многи брашном и тоалет папиром напунили полице, пажњу су усмерили на апотеке. Са истим фанатизмом, сада у апотекама неки Руси купују антивирусне лекове.

Лажни медицински стручњаци додају уље на ватру саветима да је „без антивирусних лекова, коронавирус лакше покупити“.

  • Масовна куповина антивирусних лекова, имуномодулирајућих лекова без лекарског рецепта и без лекарске препоруке нема смисла, а у најбољем случају је губитак новца. У најгорем случају, узимање таквих лекова може да изазове аутоимуну болест – рекао је Иља Акинфев, епидемиолог.

Лек за коронавирус је још увек у настајању. Док га свет чека, једноставна, али ефикасна правила помоћи ће у смањењу ризика од болести ЦОВИД-19: редовно прати руке, користити антисептике, али без фанатизма.

У борби против пандемије морали су да се укључе и психолози. Стални пратилац ЦОВИД-а 19 била је апсурдна хистерија. Лажне информације се шире брзином муње.

  • Ево препоруке: покушајте, чак и на силу, ограничити свој боравак на друштвеним мрежама. Ако сматрате да сте превише анксиозни, смањита читање о вестима о корона вирусу – објаснио је социјални психолог Алексеј Рошин.

Оставите Коментар