„Војводина није Србија“, „Војводина република“, „Војводина Војвођанима“, „Зрењанин није Петровград“… Ове и сличне пароле се могу наћи на фејсбук страници такозване „Војвођанске партије“

Проблем је кудикамо већи јер такозвана „Војвођанска партија“ није самоорганизована група ентузијаста иредентистичких склоности, већ регистрована политичка партија!

Не ради се о било каквој снажној политичкој опцији, него је у питању још једној „комби-странци“ чија је једина сврха постојања то да буде оруђе у спровођењу туђих интереса.

Подсетимо, „Војвођанска партија“ је једна од осам потпсница „Меморандума о будућности Војводине“ Кроз тај документ „Војвођанска партија“ се заложила за пуну аутономију Војводине, за улазак Србије у НАТО, за потписивање правног обавезујућег споразума са Косовом.

Ово им није било довољно па су потписници „Меморандума“ српски национализам окарктерисали као главну претњу миру и стабилности у региону: “Србија мора да престане са мешањем у унутрашња питања држава у региону, под лажним изговором заштите српског народа.“

Недавно су напали и породицу Карађорђевић, односно краљевску династију која је један од стубова српског идентитета, намерно заборавивши да Војводине не би ни постојала, да није било династије Карађорђевић.

„Војвођанска партија“ је група пајаца која машта о западним вредностима, уздише за НАТО савезом и која вероватно верује да би Западни Балкан био нова Швајцарса, само да ето, нема Србије.

Оставите Коментар