У северној Kосовској Митровици око 6 сати јутрос зачуле су се сирене за узбуну. Јединице РОСУ упале су на територију све четири српске општине на северу Kосова и Метохије.

Према незваничним информацијама ухапшено је пет Срба, припадника тзв. косовске полиције. Председник Србије, Александар Вучић, наредио је пуну борбену готовост Војске. Након тога наређено је подизање борбене готовости специјалних јединица полиције на полиције на највиши ниво.

Kако се незванично сазнаје, један особа је рањена у Зубином потоку. Још није познато да ли је у питању припадник тзв.KПС-а или становник ове општине, цивилно лице.

ВУЧИЋ МОЛИ ЗА ПОМОЋ КИНУ И РУСИЈУ

Председник Србије Александар Вучић покренуо је интензивне дипломатске активности после упада специјалних јединица РОСУ на север КиМ, речено је Тањугу у његовом кабинету.

Председник Србије затражио је од западних политичких центара да обуздају Приштину и ставио до знања да Србија неће дозволити етничко чишћење на Космету.

Од савезника, Русије и Кине очекује се свака врста помоћи и подршке.

Председник Вучић ће о детаљима ове ситуације говорити у Скупштини Србије у наставку посебне седнице о ситуацији на КиМ која би требало да почне у 10 сати.

Оставите Коментар