Потпредседник Бошњачког националног већа Есад Џуџо објавио карту региона на којој је расцепкао територију Србије

Актуелни потпредседник Бошњачког националног већа Есад Џуџо, уочи формирања новог сазива БНВ, објавио је на „Твитеру“ скандалозну мапу региона на којој је територију Србије „расцепкао“ на „Kраљевину Србију“, „Kосово“, „Санџак“ и „Војводину“.

Џуџова мапа само је последња у низу провокација из табора Сулејмана Угљанина, чији је Џуџо био кандидат и на недавно одржаним изборима за БНВ.

Пре само две недеље, Угљанин је, обраћајући се својим присталицама, Србију назвао фашистичком творевином „која жели да легализује геноцид и злочине као средство освајања територија и решавања политичких питања“. Његове присталице тада су одговориле скандирањем „Санџачка република“, „Суљо, ми те волимо“ и „Вучићу, педеру“…

После тог скандала, представници Угљанинове листе „Самоопредељење“ постигли су коалициони договор са листом „Вакат је“ (коју је подржао Расим Љајић) и прихватили њихове принципе, који укључују и обавезу поштовања Устава и територијалног интегритета Србије. Новим скандалом Џуџо је тај договор прекршио, али представници листе „Вакат је“ у среду нису коментарисали његов потез. Није се оглашавао ни Угљанин.