Фаворит у трци за лидера Француске Емануел Макрон (40) ушао у брак са својом бившом професорком старијом 24 године Брижит Троњ (64) јер су мајка и отац бранили ту везу, тврде њихови пријатељи

Reuters
Reuters

Фаворит на изборима за председника Француске Емануел Макрон (40) у инат родитељима се оженио својом бившом професорком, старијом чак 24 године, Брижит Троњ (64).

Њен колега, који је Макрону предавао енглески, Кристијан Монжу каже да се његов бивши ђак оженио професорком само због тога што су родитељи на све начине покушали да спрече ту бизарну везу.

Молили је да га остави

Према Монжуовим наводима, кад се прочуло за аферу између ученика и професорке, цео градић Амијен на северу Француске, где су некад живели, био је у шоку.

– То је био прави скандал. Иако су Французи навикли на свакакве љубавне афере, веза између ученика од 15 и професорке од 39 година ипак је била превише. Прича је брзо стигла до Емануелових родитеља, мајке Франсоаз и оца Жан-Мишела, који су одмах појурили до Брижит молећи је да остави њиховог сина на миру макар док не напуни 18 година. Она им је, међутим, рекла да не може ништа да им обећа – прича професор.

Reuters

Према његовим речима, очајни родитељи, иначе обоје лекари, нису желели да праве још већи скандал пријављивањем Брижит за злостављање малолетника. Због тога су, у нади да ће растурити везу, послали сина, са 17 година, у Париз да доврши средњу школу. Мислили су да ће, ако га одвоје од професорке, заборавити на њу.

– Међутим, чини ми се да је та казна изазвала супротан ефекат. Будући да је био згодан, салетале су га бројне девојке, али он није био заинтересован. Чекао је викенде и кришом одлазио у Амијен да види Брижит. Тако јој је са само 17 година и обећао да ће се оженити њим – открио је Монжу.

Он сматра да се Макрон на крају оженио Брижитом 2007, кад је имао 30, а она 54 године, само да би доказао родитељима да нису били у праву.

– Чини ми се да Емануел и даље покушава да докаже родитељима да је са 15 година донео исправну одлуку. Мислим да је то ступање у брак било у инат оцу и мајци који су га годинама уверавали да је направио највећу грешку у животу – навео је Монжу.

Помирили се са судбином

И сами Макронови родитељи признали су да им је његова веза с професорком, која је још онда била удата и имала троје деце, пала веома тешко. Његова мајка Франсоаз каже да је годинама била очајна.

– Нисам могла да верујем кад сам чула с ким се Емануел забавља. Отишла сам код Брижит и рекла јој да се окане мог сина. Она је имала потомке, а Емануелу никада неће моћи да роди децу. То је сурово. Сада, после оволико година, морала сам да прихватим реалност. Зато сам им на крају дала благослов – изјавила је Франсоаз.

Извор: informer.rs