Генерална скупштина Уједињених нација (УН) усвојила је резолуцију којом се захтева да Израел напусти окупирану Голанску висију.
За резолуцију је гласала 91 држава, против је било девет, уздржаних 65. Документ позива Израел да напусти целу окупирану територију сиријског Голана до линије која је постојала на дан 4. јуна 1967. у складу са одговарајуц́им резолуцијама Савета безбедности УН.

Генерална скупштина назива одлуку Израела од 14. децембра 1981. да установи своје законе, надлежност и управу на окупираној сиријској Голанској висоравни неважец́ом и без икакве правне силе.

Аутори резолуције напомињу да континуирана окупација Голана и њихова фактичка анексија представљају камен спотицања на путу ка постизању праведног, свеобухватног и трајног мира у региону.

Осим тога, Генерална скупштина је усвојила резолуцију којом се Израел позива да престане са насељавањем на окупираним палестинским територијама. За овај документ гласало је 147 држава, седам је било против, а 13 уздржаних.

Русија је спремна да почне рат са Израелом како би вратили Голанску висораван у име сиријског председника Башара ал Асада.

Од 1967. године, када је Израел окупирао Голанску висораван, Сирија је изразила своју одлучност да је врати, а сада има пуну подршку руских власти, пише аwднеwс.

Kако наводи Википедија, међународно призната као сиријска територија, Голанска висораван је окупирана и у поседу Израела од 1967. године. Међутим, међународна заједница обацује израелско заузимање територије и сматра је сувереном сиријском територијом.

Дакле, правно гледано, Голанска висораван још увек припада Сирији.

Али по библијским записима она припада Израелу.

Биће борбе око ње, али овај пут ће Русија бити укључена и записи из Светог писма ће бити испуњени.

Али, ту је сада нови обрт у ситуацији, пронашли су велика налазишта нафте на Голанској висоравни и ова земља је сада постала веома вредна и Сирија ће је желети назад.

Сиријска влада је изгубила много територије од терориста и побуњеника ал их сада са савезницима враћа. Русија је легално уз пристанак сиријског парламента ушла у рат да поврати ову земљу.

Сирија је прилично уништена и биће потребно много новца за обнову земље, а велика налазишта нафте у Голанској висоравни вреде милијарде долара и могу бити од велике помоћи. Сирија ће то дефинитивно желети назад јер је легално, по међународној заједници, иаонако њихово.

Проблем је, Израел неће одустати од Голанске висоравни.

Након што Русија и компаније очисте ИСИС из Сирије, све што Асад треба да уради је да каже: “Kад смо код тога, хајде да повратимо и Голанску висораван.“

Иран, Хезболах, Судан, Либија, Турска и остали би само ускакали да помогну да се Израел истера из Голанске висоравни.

А међународна заједница која каже да она припада Сирији, мора подржати Сирију у овоме.

То не изгледа добро по Израел.

Ипак, Свето писмо ће бити испуњено и биће онако као што је Господ рекао да ће бити.

У списима старог завета, Голанска висораван је била позната као Башан.

Сада, за вас који читате ово, а нисте упознати са Светим писмом, постоји пророчанство у Језекиљ поглављима 38 и 39 који нам говоре о тој предстојећој бици у Голанској висоравни.

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here