Срби из целе Европе протествоваће испред седишта УН у Женеви због Закона о слободи вероисповести којим је режим Мила Ђукановића легализовао отимање српских светиња на територији Црне Горе.

На великом протесту у Женеви, према ексклузивним сазнањима портала SrbijaDanas.com, биће послата порука целом свету да режим у Подгорици покушава да укине једну од најстаријих православних цркава и да јој отме манастире старе и по 800 година.

Тачан датум одржавања протеста биће утврђен одмах после Божића, а за сада је извесно да ће на скуп доћи Срби из свих крајева Европе.

Потпредседник Српског форума црногорских грађана Западне Европе са седиштем у Цириху Миодраг Кораћ каже за портал SrbijaDanas да је у плану велики протест Срба из свих крајева Европе.

– Планиран је велики протест да читави представници у свету виде незадовољство наших грађана у Црној Гори због отимања правлославних цркава старих 800 година, чије смо постојање славили баш у Манастиру Ђурђеви ступови. Данас политичари желе да отму српске светиње, а ми то нећемо дозволити. Очекујемо дозволу полиције за тај протест и чим је добијемо правићемо рекламу. Доћи ће грађани из Швајцарске, Аустрије, Немачке и свих околних земаља – рекао је Кораћ за портал SrbijaDanas.com.

Већ данима се широм Црне Горе одржавају молебани и литије у знак протеста због спорног Закона о слободи вероисповести. Протести верника СПЦ се одржавају широм земље, у Бијелом Пољу, Жабљаку, Никшићу, Даниловограду, Мојковцу, Подгорици и осталим црногорским градовима.

Оставите Коментар