Ратни командант тзв. Армије БиХ у Сребреници Насер Орић, који је у новембру 2018. године ослобођен у Сарајеву, у поновљеном поступку за злочине над ратним заробљеницима на подручју Сребренице и Братунца, поставио је на своју Фејсбук странице фотографије касно у недељу вече да је у Србији.

Он је поставио две фотографије, једну како планинари на врху Пашине равни, изнад Ваљева, а другу из кафане у Ужицу, где ужива са певачем Авдом Хусеиновићем.

Хусеиновић је иначе близак Орићу и на Фејсбуку и га често брани на друштвеним мрежама и оштро напада српске медије када пишу да је Орић крвник, мада му се на терет ставља мучење и убиство 2.000 Срба у Сребреници и Братунцу.

Након што је поставио фотографије да слободно шета по Србији, Орићеви Фб пријатељи су то прокоментарисали „Селам за газију Насера свака част гази Србијом“, „У срце четништва… Аферим на храбрости команданте!“ и друге у којем га славе.

Након ослобађајуће пресуде у Сарајеву 2018. године, званичници у Београду изјавили су да потерница за Орићем остаје на снази.

Наиме, Тужилаштво у Београду расписало је међународне потернице за ратним командантима Сребренице Насером Орићем и Хакијом Мехољићем у фебруару 2014. године због сумње да су починили ратни злочин над српским становништвом у Сребреници 1992. године у селу Залазје у Доњим Поточарима.