Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о плановима када је реч о сарадњи две земље у области борачких питања.

Министар Ђорђевић предочио је амбасадору Чепурину да ће ресорно министарство у сарадњи са Градом Београдом организовати „Бесмртни пук“, шетњу у част Дана победе која ће бити уврштена у државне догађаје и која ће се обележавати сваке године истог датума.

Александар Чепурин и министар Ђорђевић, Фото: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Александар Чепурин и министар Ђорђевић, Фото: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Он је навео и да ће у шетњу бити позвани сви грађани, као и Удружења бораца и ветерана и са српске и руске стране, истакавши да ће и други градови у Србији, који буду имали жељу да тог датума организују шетњу под називом „Бесмртни пук“, имати подршку Министарства за рад, запошлкавање, борачка и социјална питања, наведено је у саопштењу.

Амбасадор Чепурин захвалио је министру Ђорђевићу на залагању и настојању да се шетња „Бесмртни пук“ уврсти у државни догађај и поручио да је Дан победе за Русију празник општенационалног поноса када се чува памћење на храброст војника који су животе дали за животе других.

Оставите Коментар