Српски амбасадор у Руској Федерацији Мирослав Лазански посетио је Свердловску област. Сврха посете су изгледи за сарадњу Србије и овог руског региона у области економије и трговине, као и медицине, образовања, науке, сарадње архива, програма за младе, културе и туризма.Ради успостављања сарадње у трговинско-економској сфери Лазански је у почетној фази предложио успостављање контаката на нивоу привредних комора Србије и овог региона.

„Србија је спремна да тржишту Урала понуди своје производе, пре свега пољопривредне — свеже и смрзнуто поврће и воће, млечне производе, сир, цвеће, квалитетан намештај“, рекао је српски дипломата.

Губернатор Свердловске области Јевгениј Кујвашев са своје стране приметио је да регионална предузећа могу да учествују у реализацији пројеката за развој железница и модернизацију енергетских објеката у Србији. Поред тога, шеф региона позвао је српску страну да учествује у раду изложбе ИННОПРОМ-2021.

Како примећује агенција РИА „Новый День“, Мирослав Лазански посетио је Храм на крви у Јекатеринбургу и центар „Царски“, а амбасадора је пратио председник српске дијаспоре на Уралу Сава Рапић.

Робна размена Свердловске области са Србијом 2019. године повећан је 3 пута у односу на претходну годину и износила је 296 милиона долара. Извоз у Србију се повећао 3,7 пута, а углавном се ради о металима и производима металургије.

1 KОМЕНТАР

  1. Smanjena, NATO okupirana EU „Srbija je spremna“
    ZAŠTA ?, IZDAJNICI SRBIJE

    Ustav Srbije obvezuje vas da OSLOBODITE jug Srbije koji je vojskiom Nato EU okupiran 1999-2020 +
    pod svaku cenu, POLITIČKIM ILI VOJNIM SILAMA.
    U VOJNOM SAVEZU SA KINOM I RUSIJOM OSLOBODITI SRBIJU!

Оставите Коментар