Србија припрема пакет мера, односно, олакшица за Србе из Црне Горе, након укидања пандемије изазване корона вирусом, сазнаје портал Борба.

Према незваничним информацијама, реч је о сету економских олакшица за становнике Црне Горе који се изјашњавају као Срби.

Потврђено нам је да ће, између осталог, сви они који су се на попису изјаснили као Срби, имати одређене повластице на територији Србије. У припреми је посебан пакет, односно, аранжман, за време туристичке сезоне, за све оне Србе из Црне Горе који одлуче да летују у Србији.

Председник Србије Александар Вучић најавио је недавно додатне две милијарде за туристичке ваучере и позвао грађане да обиђу Србију. Он је казао да су додатна средства за ваучере предвиђене како би сви пензионери и незапослени могли да планирају да путују по Србији.

Саговорник портала Борба из врха српске власти потврдио је да се и за сународнике из Црне Горе планирају одређене туристичке погодности.

”Сет мера је у припреми, као што смо и обећали, настављамо бригу за наше сународнике у окружењу, па самим тим и за Србе из Црне Горе. Остало је само још да се разради, папиролошки, односно, административно како је најједноставније да се тај пакет реализује, јер немамо намеру да се мешамо у унутрашње ствари Црне Горе, али хоћемо да помогнемо нашем народу, на закону утемељеним основама, казао је саговорник Борбе.

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here