Српска десница подсећа Србе да је данас 22. април – дан посвећен страдалим Србима, Ромима и Јеврејима у нацистичким и фашистичким логорима, а најозлоглашенији од њих је Јасеновац у коме је мученички, од усташке руке страдало преко милион Срба, 80 хиљада Рома и 33 хиљаде Јевреја.

„Велика је срамота што се и до данас лицитира са бројем убијених Срба у тој усташкој фабрици смрти. Неки кажу преко 700 хиљада, неки кажу много мање, а ја вам кажем да су се усташе саме хвалиле у дописима Трећем рајху да су у Јасеновцу убили преко 1.400.000 Срба“ подсећа Миша Вацић, председседник СД.

„Начин на који су ти мученици тамо убијани свирепији је чак и од броја убијених, а то је и данас тема о којој се мало прича. Зато Српска десница има у плану да организује једну велику трибину посвећену страдалима у Јасеновцу“ додао је Вацић.

„И данас када одете у Јасеновац проћиће вас језа. И даље тамо постоје посуде у којима су усташе правиле сапуне од масти свирепо убијених Срба, Рома и Јевреја, а у Доњој Градини моћићете да видите лепо посађену зелену траву на земљи која је улегла за пола метра јер су испод те земље кости страдалих мученика јасеновачких“ каже Вацић који је још додао да Срби никада то не смеју заборавити.

„Док год постоје Срби мора се чувати сећање на овај стравичан покољ за време Другог светског рата и никако се не сме заборавити да је на челу усташа који су клали Србе, српску децу, жене и старце био редом: Вјекослав Лубурић, Ивица Матковић, Ивица Бркљачић, Динко Шакић и Доминик Пићили“ подвлачи Вацић.

Поред Јасеновца, Српска десница подсећа јавност и на остале монструозне логоре у Југославији: Бањица, Даница, Ђаково, Јадовно, Јастребарско и многа друга места где су највише Срби, Роми и Јевреји страдали од фашистичке и нацистичке руке, а огроман број жртава били су деца, жене и старци. Срби им то никада неће заборавити!

Оставите Коментар