Председник Српске деснице Миша Вацић упутио је захтев надлежнима из Министарства одбране поводом случаја некадашњег професионалног војника Предрага Ивановића, који током службе у војном објекту у селу Злакуса код Ужица, зверски напао пса, који је задобио тешке телесне повреде и након тога преминуо.

Овај снимак је широј јавности постао доступан након што је Удружење за заштиту животиња „Покрет Левијатан“ објавио на друштвеним мрежама.

Српска десница поздравља брзу реакцију Министарства одбране да се због повреда прописа о раду раскине уговор са поменутим Ивановићем, међутим остало је неразјашњено да ли је исти одговарао кривично због мучења и убијања пса, што је јасно дефинисано чланом 269. Кривичног законика Републике Србије.

Овим апелујемо на Министарство одбране и надлежне органе задужене за овај случај, да уколико није подигнут кривични поступак то учине одмах.

Документ који је предат МО, као и да је евидентиран пријем од стране војне поште бр.5542 02.октобра 2018. године, Фото: srpskadesnica.rs
Документ који је предат МО, као и да је евидентиран пријем од стране војне поште бр.5542 02.октобра 2018. године, Фото: srpskadesnica.rs

Вандалски чин некадашњег војника указује на његову психичку лабилност и нестабилност, те га сматрамо опасним по друштво, јер показао да је спреман, без осећаја кривице да зверски мучи јадну животињу.

Захтевамо од Министрства одбране да јавност обавести о предузетим активностима, да насилник буде санкционисан и подвргнут мерама које заслужује.