Као председник националне организације Српска десница са поносом сам учествовао на међународној антифашистичкој манифестацији марш „Бесмртног пука „. Пре 74 године у Берлину је нацистичка Немачка потписала  безусловну капитулацију пред победоносним армијама маршала Жукова и осталих савезничких снага САД,Велике Британије и Француске. Овим поразом хитлеровске армаде Европа је ослобођена највећег зла које је историја до тада забележила. Желео бих посебно да нагласим улогу тадашњег СССР и Црвене армије у победи над нацизмом. Савремена Руска федерација као правни и морални наследник оне победоносне снаге која је изнела 80% терета рата над моћним немачким армијама 1945.године и данас слави и обележава овај значајан историјски моменат савремене светске историје.

Руски народ претрпео је највеће људске и материјалне губитке како би извојевао победу и спасао човечанство тираније невиђених размера које је припремала наци-фашистичка идеологија смрти и разарања. Учешће српског народа у рату против немачке и италијанске окупације је огромно јер деловање снажног српског покрета отпора у поробљеној југославији било је непрестано од априла 1941.године а све до самог краја рата у мају 1945.године. Српска десница јасно препознаје размере геноцида над српским народом од стране хрватских и муслиманских усташа које су под заштитом хитлеровских злочинаца на најсвирепији начин убиле преко милион невиних српских цивила. Територија српског Косова и Метохије на самом почетку рата 1941.године додељена је албанским фашистичким снагама од стране Мусолинија и италијанске окупационе силе.

Драгоценост очувања успомене на све херојски настрадале ратнике два српска покрета отпора видим кроз обележавање важних датума као што је марш “Бесмртног пука“. Учешће и подршка Српске деснице на антифашистичким скуповима сматрам као додатни успех духа победе и почасти кој би поједини злонамерни фактори желели да искористе против наших државотворних и слободарских тековина у прошлости. Ми то никада нећемо дозволити и борићемо се за неговање наших правих патриотских вредности. Некадашњи ратни савезници Хитлера и Мусолинија данас раде исто оно што су радили њихови квислиншки преци док родољубива Србија чини исто оно што је радила генерација наших антифашистичких и антинацистичких непобедивих предака.

Присуство Српске деснице и мене лично на маршу „Бесмртног пука“ порука је свима да српски народ стоји уз своје славне претке, своје ратне савезнике и браћу Русе и уз своју државу Србију која је била и остала слободарска, антифашистичка и достојна славе коју носимо као део Косовског завета. У очувању свога народа Српска десница са својим чланством и симпатизерима увек чврсто стоји на бранику српских националних интереса. Моја организација је непоколебљиво и јавно стала у ред „Бесмртног пука“ и тамо ћемо се увек налазити. Живела Србија и братство са Русијом!

Миша Вацић

Оставите Коментар