Руководство репрезентативног Полицијског синдиката Србије донело је одлуку да организује протесте и позове своје чланове на улице, пошто се, како наводе, настављају притисци и прогон њихових чланова.

Из тог синдиката наводе да ће се протести организовати испред сваке Полицијске управе у Србији.

„Због учесталих напада на наше чланове од стране старешина и врха МУП Србије, који користећи свој положај наредјују полицајцима да се исчлане из ПСС иначе ће имати проблема, приморани смо на овај корак. Када питамо те старешине зашто врше толики притисак на наше чланове, правдају се да су то наредјења од државне секретарке Дијане Хркаловић“, навео је у писаној изјави председник синдиката Вељко Мијаиловић.

Како је додао, њихови чланови се пребацују на нижа радна места, а нова систематизација је обрачун са члановима синдиката, која је практично „одмазда над свим поштеним полицајцима, којих је у ствари огромна већина и који су спречени да спроводе закон“.

Навео је и да од 2015. нису имали ниједан састанак са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем, што би за њих као репрезентативни и највећи синдикат у МУП Србије требало да буде норма, како би решавали проблеме запослених.

„Зато немамо другог избора у име наших 15.000 чланова, већ да их позовемо и изађемо на улице да се изборимо за наша права. Протестоваћемо прво испред полицијских управа где је највећи мобинг и свуда где сматрамо да је неопходно заштитити полицајце и безбедност градјана“, казао је Мијаиловић.

Он је додао да ће против оних начелника који су највише претили и притискали чланове синдиката, поднети кривичне пријаве Специјалном тужилаштву.

--