Игор Јурић је узбуркао јавност покренувши тему о наводно познатом политичару који је педофил. Та тема покренута је поново, а главно питање које се поставља је због чега Јурић још није изашао са доказима.

  • Госпођа Биљана и ја смо се стално чули и није било потребе да излази у медије и поставља једно исто питање. Кад будем имао конкретне доказе ја ћу са њима изаћи, немам никаквих тајни. Имали сте три месеца да питате да ли некако можете да помогнете, али сте причу провлачили преко медија – рекао је Јурић.

Поповић Ивковић је поновила да Јурић сазнања мора да подели са институцијама, те да новинаре и грађане интересује ко је у питању.

  • Рекли сте да имате доказе да су деца злостављана. Изашли сте у јавност са тим. Позивате људе да пријаве педофилију, Ваша је обавеза да и Ви то урадите. Ако имате сазнања поделите то са институцијама, нико нема право да узима правду у своје руке – инсистирала је Поповић Ивковић.

Она је додала и да закони морају да се поштују, а да „сваки монструм који учини нешто нажао неком детету мора да заврши иза решетака“, као и да је „горе ако неко прикрива било какве доказе из било каквог разлога“, инсистирајући на томе да је Јурићева грађанска дужност да достави доказе.

Према Јурићевим речима, изашао је у јавност јер је желео да о овој теми почне да се прича и да објави да „нажалост и људи на високим функцијама и те како раде лоше ствари“, додавши да томе нико пре није говорио.

  • О педофилији је почело да се говори кад је Тијана страдала и када је основана фондација. Признајем да сам тада погрешио што сам веровао неким људима који су искористили целу причу, а ја сам имао најбољу могућу намеру. Ако је неко могао да схвати моју намеру, могли су грађани. Извињавам се ако сам узнемирио јавност. Ја нисам дипломата све што радим радим срцем то ми је мисија за коју ћу се борити док сам жив – рекао је Јурић.

Он је додао да је педофилија јако осетљива тема јер су жртве деца.

  • Неко треба да сведочи и треба га заштитити. Ја нисам одговоран само за своје дете, него и за то дете и ту породицу. Сви људи знају колико је тешко сведочење против сексуалних преступника, пре свега што не желе да сведоче јер се плаше. Шта ако кажете „да, је то тај“, а он не буде у затвору онако како треба да буде? Моја је одговорност за животе људи и мог детета и зато знам шта радим – објаснио је Јурић.

Поповић Ивковић рекла је да су Игору Јурићу врата МУП-а увек отворена.

  • Да ли је могуће да дозвољавате да дете трпи? У претходном периоду смо ухапсили бројне педофиле и сексуалне преступнике. Тако бисмо учинили и овог пута – тврдила је она.

Као главни разлог због ког Јурић не жели да изађе са информацијама навео је да то дете после оног што он каже може да буде убијено.

  • Нисам ја ни судија ни тужилац, ја радим свој посао. Ако ме тужилаштво позове, ја ћу рећи шта имам, нећу детаље износити овде. Само желим да кажем да су институције често заказале – рекао је Јурић.

Оставите Коментар