Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, која носи име по његовој убијеној ћерки, и даље не открива који то „познати политичар сексуално искоришћава децу“. Јурић је ову тврдњу изнео пре неколико месеци, али до дан-данас није открио о коме је реч.

Курир зато пита Јурића зашто упорно ћути о својим сазнањима, као и зашто о томе није обавестио полицију ни тужилаштво. Будући да Јурић о томе није обавестио надлежне, можда је време да реагује тужилаштво и покрене истрагу о Јурићевим наводима.

Јурић је 9. марта, подсетимо, гостујући у ТВ емисији, говорио „да има педофила на утицајним положајима у Србији, који оргијају са децом, а међу њима је један озбиљан политичар, који је познат на националном нивоу“. Од тада, међутим, није изнео више података иако је био дужан да о оваквим сазнањима обавести и надлежне.

Овим поводом данас је реаговао и министар полиције Небојша Стефановић. Он је рекао да се поводом информација које је Јурић последњих месеци пласирао у јавности створило превише непотребних контроверзи.

Како Стефановић истиче, није битно да ли је починилац познати политичар, као што тврди Јурић, јер пред законом сви су исти. – За починиоца таквог дела, био он политичар или не, богат и утицајан или не, не сме да буде било каквих повластица, сакривања, попуштања или другачијег третмана у сваком кривичном делу. Пошто је у јавности више пута поменуо ово дело, а није рекао на кога мисли, није предочио доказе и није званично о томе обавестио тужилаштво или полицију, очекивао сам да Јурић намерава о томе да обавести макар јавност – рекао је он и додао:

  • Очекујем, да када то вец Јурић није сам урадио, надлежно тужилаштво без одлагања позове господина Јурића да пружи све информације о могућем учиниоцу овог тешког кривичног дела, за које тврди да је извршено, пре свега зато што је то нормално, исправно, законито и у најбољем интересу могуће жртве, истине и правде. Уверен сам да Јурић схвата колико је важно да се у оваквим ситуацијама брзо реагује.

Како каже министар, Јурићево оглашавање у вези ових навода прелази у сферу медијског препуцавања. – Пошто се ни то није догодило, са жаљењем примећујем да овај случај, уколико га уопште има, све више улази у сферу медијског препуцавања у којем не видим ништа добро ни за могућу жртву, нити видим остваривање тешке санкције за могућег починиоца – изјавио је Стефановић.

Оставите Коментар