Игор Јурић, отац брутално убијене Тијане Јурић (15), оснивач Фондације „Тијана Јурић“ и иницијатор увођења доживотне казне затвора за убице деце дао је интервју за портал Мој Нови Сад и открио да има фотографије и да прикупља доказе за педофиле на утицајним положајима у Србији, који оргијају с децом!

  • Ја знам за неколико врло битних и утицајних људи у нашој земљи који су педофили. Они често праве забаве с децом од 12 до 15 година и то је јавна тајна. Ти људи много тога коче, па се тако и око измене Кривичног законика на неки начин одуговлачило. Ми имамо фотографије за неке од њих и са адвокатом смо спремни да изађемо у јавност, али немамо довољно материјала да бисмо их оптужили. Надамо се да ћемо имати подршку људи који су нам и до сада помагали како бисмо дошли до довољно материјала за кривичне пријаве – казао је Игор Јурић у разговору.

Он је рекао да у нашој земљи има много таквих људи и да је педофилија овде распрострањена.

  • Живим за дан да званично изнесемо доказе. Довољно је само да видите колико се пара из Србије потроши за гледање таквих материјала. Онда морате бити свесни да ти људи желе то и физички да доживе – казао је Јурић и истакао да у борбу против педофилије, насиља, злостављања морају сви да се укључе.
  • Највећи број људи сматра да није њихов проблем кад виде насиље на улици, кад знају да комшија туче жену. Неће да се петљају, често су уплашени да ће насилник и њих можда убити, не желе да се повлаче по судовима… Ево, рецимо, примера Бачког Петровог Села, које можда има 1.000 становника и где свако сваког познаје. Одједном се појављује брачни пар из Аустрије, а у њихову кућу почињу да одлазе деца. Тамо је било сексуалних односа с децом, чак су и лајв стрим наплаћивали. То је трајало две године, сви су знали, никога није била брига, а деца су ћутала зарад мало пара и неких поклона – присећа се Јурић.

Он каже да ће формирати нови тим који ће педофилима улазити у траг због тога што је доказивање у дигиталном свету јако тешко.

  • Окупљам тим који ће се тиме бавити и помагати полицији. Кад се докаже да складиштиш такве материјале, можеш бити кривично гоњен, чак и ако се докаже да преко дарк нета гледаш сексуално злостављање деце. Заједно радимо с нашом полицијом, Интерполом и Еурополом и сви могу да нам пријаве такве садржаје – каже Јурић и најављује да се седиште Фондације из Суботице сели у Нови Сад због одличне сарадње са грађанима.

Оставите Коментар