Под знаком питања је одржавање првог цетињског молебана и литије улицама Цетиња, која је за сутра заказана у знак протеста против усвајања Закона о слободи вероисповести
Црногорски медији јављају да је из више извора потврђено да су представници Управе полиције и Митрополије црногорско-приморске због најављеног контра-скупа разматрали безбедност одржавања литије, а наводно је за данас тим поводом заказан сатанак након ког ће бити позната коначна одлука.

Подсетимо, Митрополија црногорско-приморска за четвртак је најавила молебан и прву литију на Цетињу, у знак протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Медији блиски властима у Подгорици извештавају да „као одговор на најављену шетњу Цетињем, друштвеном мрежом ‘Фејсбук’ кружи фотографија на којој је велики транспарент на којем пише: ‘На Цетиње нема шетње'“.

Атмосферу је додатно подгрејао и Срђан Kусовац, шеф Владиног Бироа за односе са јавношћу и саветник премијера Црне Горе Душка Марковића, који је на свом налогу на Фејсбуку такође поделио фотографију на којој група момака држи развијен транспарент на којем пише „На Цетиње нема шетње“.

Leave a Reply