Комисија Владиног Бироа за оперативну координацију безбедносних служби завршила је извештај о резултатима поступања сектора безбедности током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија 5. септембра на Цетињу.

Шеф Комисије и члан скупштинског Одбора за безбедност и одбрану из Социјалистичке народне партије, Драган Ивановић, казао је „Вијестима“ да је извјештај прослеђен потпредседнику Владе и координатору сектора за безбедност Дритану Абазовићу.

Извјештај са закључцима ће потом бити прослеђен Већу за националну безбедност и Влади.

„Комисија је испунила обећање које је дала на почетку – да ће покушати свим могућим рапосложивим капацитете да буде објективан извјешај и да ће обухватити све сегементе битне за 4. и 5. септембра и дешавања на Цетињу“, рекао је он. Додао је да о садржини извештаја не може говорити, јер тај документ има ознаку тајности.

Биро је 10. септембра формирао Комисију која је у року од две седмице требало да сачини извештај о томе да ли је било пропуста у поступању безбедносног сектора током дешавања на Цетињу.

Након тог рока најављено је да ће извештај бити готов током прошле седмице, али га ни тада није било.

Комисија је формирана након што је премијер Здравко Кривокапић отворио питање поверења министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу и директоре Управе полиције (УП) Зорану Брђанину, незадовољан наводним оклевањем у издавању директива полицији.

После притиска дипломата држава Квинте и најаве вицепремијера и координатора служби безбедности Дритана Абазовића да ће ускратити подршку Владу ако буде иницирано разрешење Секуловића, одлучено је да се случај истражи и да се потом донесе одлука.

У Комисији су, осим Ивановића, представници УП, Агенције за националну безбедност (АНБ), Министарства одбране и саветник вицепремијера.

Оставите Коментар