Тијана Богдановића, наша репрезентативка у теквондоу, освојила је златну медаљу на Европском првенству у Даблину.

Српкиња је дошла до злата у катерогији до до 49кг на Европском првенству у олимпијским категоријама, које се одржава у Даблину.

У конкуренцији до 49 килограма још једном је показала да је неприкосновена. После освајања златне медаље Богдановићева је рекла:

  • Био је ово јако напоран дан. Овај систем такмичења је изузетно захтеван јер могу да учествује више такмичара из исте земље уколико су се квалификовали преко квалификационих турнира. Била сам први носилац и уместо да сам имала неку олакшицу на овом такмичењу, убачена сам у грану са свим освајачима медаља са квалификационих турнира.
View this post on Instagram

?#TeamDaedo #DaedoTaekwondo #daedo #srbija??

A post shared by Tijana Bogdanovic (@bogdanovictijana) on

Иако је пут до највишег степеника победничког постоља био изузетно напоран. У четири меча Тијана Богдановић је остварила исто толико победа и успела да тријумфује и окити се првим златом на Европском првенству у олимпијским категоријама.

  • На моју срећу победила сам све противнице и окитила се најсјајнијим одличјем. Надам се да ће ова медаља бити подстрек за другаре из тима за које тек предстоји такмичење. Ово злато ми је било потребно за подизања самопоуздања пред финални Гран при у Москви идуће недеље ада ћу знати да ли сам се директно пласирала за Токио.Даћу све од себе да то и остварим – рекла је Тијана Богдановић.

Врхунски резултат првог такмичарског дана ЕП у олимпијским категоријама анализирао је и Драган Јовић, спортски директор и први тренер Теквондо асоцијације Србије али и тренер Тијане Богдановић.

  • Имали смо неколико добрих наступа наших такмичара уз Тијану која је освојила злато. Пре свега бих истакао и Вању Станковић која је била на корак до одличја и остварила пласман на пето место.

Тијана је пред финални Гран при направила сјајан резултат и најавила одличне борбе у Москви. Било је много тешких мечева и густих резултата, али Тијана је увек знала да на крају изадје као победник. Ово је прва златна медаља од када имамо и ЕП и у олимпијским категоријама. Ово је одличан увод за сутрашњи дан где очекујемо одличне наступе остатка тима – рекао је Драган Јовић.

Leave a Reply